Truskawkowy deser z bitą śmietaną, mascarpone i bezami

4.49 (157 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 500g truskawek
    250g serka mascarpone
    300ml śmietanki 30%
    3 łyżki cukru pudru
    kilka sztuk bez
    posypka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.49 (157 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Bita śmietana

Truskawkowy deser z bitą śmietaną, mascarpone i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.
  • 2. Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.
  • 3. W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Mascarpone Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować