• 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

No luknijcie na składniki i opis. Czyż nie jest bajecznie prosty? Chyba łatwiej być nie może. Upolować dzika, też nie jest trudno...na ten przykład tak jak ja, lecicie na Poczesną, wbijacie do francuskiego sklepu na A i kupujecie mięsiwo, a przy okazji i musztardę. Pikuś! A do tego robicie sobie dodatki jakie tam se wymarzycie. Polepiłem se kluski, a do tego popełniłem kapustę zasmażaną na wędzonej od górali, słoninie. Słonia też łatwo upolować ;) a ile z tego wyjdzie słoniny...ło panie! BTW, polecam
Arek Gie

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mięsa z dzika
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka musztardy francuskiej
    1 łyżka śmietany
    1 bułka
    smalec do smażenia
    sól, pierz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Dzikie mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dzikie mielone 1. Mięso mielimy na średnich oczkach.


    Dodajemy czosnek niedźwiedzi, musztardę i śmietanę. Namoczoną w wodzie bułkę odciskamy i dodajemy do masy. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Smażymy na rumiano na rozgrzanym smalcu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dzik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować