Dżem wiśniowy niskosłodzony

0 (0 ocen)

  • 40 min

Dżem o niskiej zawartości cukru to doskonały dodatek do ciast. Amatorzy kwaśnych smaków będą nim zachwyceni.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg wydrylowanych wiśni
    1 łyżeczka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Dżemy Pasty

Dżem wiśniowy niskosłodzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiśnie wkładamy do dużego garnka, zasypujemy cukrem. Smażymy na średnim ogniu, od momentu zagotowania około 20-25 minut. Kiedy dżem będzie miał właściwą konsystencję przekładamy go do przygotowanych wcześniej słoików. Zakręcamy mocno nakrętki i pasteryzujemy w piekarniku nagrzanym do 90 stopni przez 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pasteryzacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować