Dyniowe knedle z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na dyniowe knedelki z czekoladą. Do ciasta dodałam puree dyniowe, posypane cukrem i cynamonem smakują pysznie. Polecam na obiad.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 gram twarogu
    1 małe jajko
    1 łyżka z czubkiem puree dyniowego
    1 łyżka cukru
    szczypta soli
    1/2 szklanki mąki pszennej
    1/4 szklanki mąki kukurydzianej
    kilka ząbków czekolady
    cukier do posypania knedli
    cynamon do posypania knedli
    woda do gotowania knedli
    sól do wody
    olej do wody
    mąka do podsypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Puree Jajko

Dyniowe knedle z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dyniowe knedle z czekoladą 1. Twaróg przepuszczamy przez praskę i dodajemy resztę składników. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.
    Na środku każdego kładziemy mały kawałek czekolady i robimy knedla.
    Zagotowujemy wodę i wlewamy oleje, wsypujemy sól. Wrzucamy knedle i gotujemy przez około 5 minut. Przekładamy na sitko. Cukier mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować