Dwukolorowe ciasto z niespodzianką twarogową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wkładka twarogowa:
Twaróg zmielić, dodać do niego łyżkę budyniu, szczyptę proszku do pieczenia, masło, cukier oraz żółtka ,wymieszać. .
Z białek ubić sztywną pianę i delikatnie dodać do masy serowej.
Ciasto kakaowe:
Masło, cukier, wodę i kakao zagotować, przestudzić a następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać ubitą pianę z białek,delikatnie wymieszać.
Ciasto wlac do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, na cieście ułożyć koło siebie w małych odstępach lekko spłaszczone kulki twarogowe.Piec około 30 minut do suchego patyczka.
Krem smietankowy:
Żelatynę zalać zimną wodą (2 łyżki) i odstawić na kilka minut żeby napęczniała. Po chwili dodać 2 łyżki gorącej wody i mieszać, aż całkowicie się rozpuści.
Schłodzoną śmietankę ubijć, dodać cukier puder, a na końcu przestudzoną żelatynę.
Na ciemne ciasto z twarogiem wyłożyc masę śmietankową , wyrównać wierzch .Udekorować polewą czekoladową, schłodzić , smacznego:)
Komentarze