Duszony bób z boczkiem, pieczarkami i cebulą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sezonowa potrawa z bobu ,pieczarek z dodatkiem wkładki mięsnej w postaci boczku, danie smaczne ,syte i zdrowe. Polecam na późny obiad.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • bób 2 szklanki
    boczek surowy 6 plastrów
    pieczarki 7 sztuk
    cebula biała 1 duża
    olej do smażenia
    pieprz
    sól
    przyprawa z suszonymi pomidorami 1 łyżeczka
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Duszony bób z boczkiem, pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować w osolonej wodzie ,obrać .
  • 2. Pokrojoną cebulę w piórka podsmażyć na oleju ,lekko posolić .Boczek pokroić w cienkie paseczki, posypać przyprawą z suszonymi pomidorami, dodać do podduszonej cebulki.Pieczarki pokroić w plastry ,dodać do boczku, patelnię przykryć pokrywką i dusić 10 minut.
  • 3. Na koniec dodać bób ,wymieszać ,doprawić .Podawać posypane obficie posiekanym szczypiorkiem.
    Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Boczek Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować