Drożdżówki z serem i brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondelku rozpuszczamy całą kostkę margaryny i zostawiamy do ostudzenia. W międzyczasie wyrabiamy ciasto przez połączenie wszystkich składników – mąka, drożdże, jajka, cukier, mleko, sól i wystudzona roztopiona margaryna. Zagniatamy ciasto do momentu uzyskania pożądanego efektu (w międzyczasie podsypujemy je mąką jeśli będzie zbyt rzadkie), potem wyrobione zostawiamy na ok. 2 godziny w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia.
2.W międzyczasie przygotowujemy ser – kostki sera ucieramy razem z cukrem, jajkiem, białym serkiem naturalnym – dodajemy aromatu i wsypujemy opakowanie budyniu. Wszystko razem mieszamy mikserem aż do uzyskania jednolitej masy. Kiedy ciasto nam już wyrośnie formujemy z niego małe kuleczki i rozpłaszczamy – nakładamy pokrojone i odsączone brzoskwinie i smarujemy wierzch masą serową. Układamy na wcześniej natłuszczonej blasze i pieczemy w temp. 160 stopni aż ładnie wyrosną a skórka się zarumieni.
3.Nie patrzyłam dokładnie ile powinny się piec, bo przepis jest wymyślany a z racji tego, że to pierwszy raz z ciastem drożdżowym to po prostu zaglądałam do nich cały czas ;) Mam nadzieję, że każdy dostosuje sobie optymalny czas pieczeni
Komentarze