Drobiowy gulasz z rabarbarem

4.5 (168 ocen)

Połączenie słodyczy miodu i młodej marchewki z kwaśnym rabarbarem okazało się bardzo trafione.

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    1 duży badyl rabarbaru
    2 młode średnie marchewki
    1 łyżka miodu
    1 łyżka musztardy
    1/2 kostki masła
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Drobiowy gulasz z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, solimy oraz pieprzymy, dodajemy miód oraz musztardę, mieszamy i odstawiamy na godzine do lodówki. W rondlu roztapiamy masło i wrzucamy mięso, przesmażamy ok 15 min, dodajemy obrany i pokrojony w kostkę rabarbar o raz pokrojoną w talarki młodą marchew. Dusimy ok 30 min, aż mięso bedzie miękkie i powstanie gęsty sosik od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Rabarbar

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować