Drobiowe roladki

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Wymyślony w twórczym szale przed-wielkanocnych przygotowań.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka,
    przyprawa do drobiu - wg uznania. Ja użyłam pikantnej mieszanki z chilli,
    1 łyżka płatków słodkiej papryki gros,
    4 kostki wielkości pudełka zapałek sera typu feta,
    2 łyżki posiekanej pietruszki,
    4 różyczki brokuła podgotowanego al dente,
    1 mała starta marchewka,
    2 szt. pora - jego białą część,
    odrobina oleju na dno żaroodpornego naczynia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Drobiowe roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • :):):):) 1. Filety z piersi kurczaka, myjemy ostrożnie rozcinamy każdy filet na pół, lecz nie do końca. Chcemy aby po rozbiciu mięsa powstał duży kotlet.
    Przyprawiamy wg uznania mieszankami przypraw. Układamy na każdym ser feta, brokuł, posypujemy pietruszką i zwijamy roladki.
    Do naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę oleju. Wsypujemy pocięty na cienkie plasterki por i startą marchewkę. Na tym układamy roladki, smarujemy je lekko olejem i obsypujemy papryką gros.
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 200 stopniach najpierw 15 minut pod przykryciem. Następnie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy ok. 25 minut.
    Można roladki podać z ziemniakami (na ziemniaki położyć upieczone pory) lub z pieczywem. Smacznego!

Porady

Filety ubić dość cienko, piec niezbyt długo aby nie wysuszyć mięsa.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kurczak Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować