Wiosenne preludium ;-* - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić z połową cukru, żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą masę. Obie masy delikatnie połączyć , dodać przesianą z proszkiem mąkę. Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 25 cm. Piec w tem.180 stopni ok 35 min.
Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder wymieszany z cukrem waniliowym i śmietan fixem. 2. Gdy masa jest już gęsta dodajemy stopniowo serki mascarpone i krótko miksujemy. Ciasto przekrajmy na 3 części, najlepiej żyłką, nasączamy herbata z syropem z brzoskwiń, każdą część smarujemy masą, na ostatniej części smarujemy cienką warstwę masy, kładziemy brzoskwinie, polewamy delikatnie tężejącą galaretką. Schładzamy w lodówce ok. 1-1,5 h. Smacznego!
Porady
Ja z już tężejącej galaretki zrobiłam swego rodzaju zacieki... ot taka fantazja;)
Komentarze