Drobiowe kotleciki siekane z kaparami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Znacie kotlety siekane? Pewnie tak, bo to żadna nowość. Ja zrobiłam wersję
z kaparami. Dzięki temu dodatkowi kotlety zyskały fajny smak.
Jeśli nie lubicie kaparów, to można je pominąć, lub zamienić na przykład,
na szczypiorek. Kotleciki same w sobie, są delikatne i soczyste.
Dodatkowo są proste i szybkie w przygotowaniu. Świetnie się sprawdzą
na szybki obiad.
Z tej porcji składników, zrobiłam 8 małych kotletów.

  • 35 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duża pierś z kurczaka (moja ważyła 400 g.)
    1 jajko
    1 łyżka gęstej śmietany (użyłam 18 %)
    1 czubata łyżka mąki pszennej
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    2 łyżki kaparów
    sól, pieprz,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kotleciki siekane z kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotleciki siekane z kaparami 1. Pierś pokroić w drobną kosteczkę. Przełożyć do miski i dodać resztę składników.
    Wszystko razem wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej, tak żeby pokrywał całą powierzchnię. Wykładać łyżką małe kotleciki.
  • Drobiowe kotleciki siekane z kaparami 2. Smażyć po kilka minut z każdej strony. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu
    na ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować