Siekane kotleciki drobiowe

  • wyświetlono: 2256 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Lekkie, smaczne, błyskawicznie znikające z talerza kotleciki.

lenarti

Składniki

1 podwójna pierś z kurczaka
1 marchewka
1 jajko
1 łyżka mąki (z czubkiem)
1-2 łyżki majonezu
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
1 łyżeczka przyprawy do mięsa (lub do kurczaka)
sol, pieprz
tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Siekane kotleciki drobiowe

  • 1. Filet z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do kurczaka. Do kurczaka i marchewki dodać jajo, mąkę, majonez, natkę z pietruszki, przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Włożyć do lodówki - najlepiej na noc, lub min. 2-3 godziny przed smażeniem.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Nakładamy małe porcje (małe placuszki) na tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dania z patelni

Komentarze

Podobne przepisy

Kotleciki siekane

Dodane przez: ynka

Kotleciki siekane z kurczaka

Danie jest bardzo szybkie, smaczne...

image-1p5ue3r

Dodane przez: beniawojt

Siekane kotleciki drobiowe w chipsach na...

Pyszny,pożywny obiad dla całej...

image-133pdp4

Dodane przez: natalia2004

drobiowe kotleciki

Nietypowe kotleciki z kurczaka,...

kotleciki siekane z kurczaka

Dodane przez: Anitka0804

Kotleciki z kurczaka siekane

Polecam wam fajny pomysł na kotleciki...

Siekane kotlety z kurczaka

Dodane przez: MonaLiza

Siekane kotlety drobiowe

Kotlety z piersi kurczaka z dodatkiem...

image-23de34i

Dodane przez: monika016

Kolorowe siekane kotlety drobiowe

Cieszą oko i podniebienie. Kolorowe,...