domowy szczaw konserwowy

  • wyświetlono: 661 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Każdy z nas lubi zupę szczawiową, a najlepsza jest ze świeżego szczawiu... Niestety zimą trudno kupić świeży, więc zawsze przygotowuję sobie domowy szczaw konserwowy...

45645827_1063026080558031_9140329647345500160_n (1)
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

szczaw dowolna ilość,
sól do przetworów,
słoiczki najlepsze o pojemności 225 -250 ml,

Sposób przygotowania przepisu:

domowy szczaw konserwowy

  • 1. Szczaw dokładnie myjemy, osuszamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Na 1 litr mielonego szczawiu dodajemy 1 płaską łyżkę soli, mieszamy i odstawiamy na godzinkę, po tym czasie szczaw wkładamy do słoiczków, mocno zakręcamy i pasteryzujemy tradycyjnie przez 20 minut od zagotowania się wody w garnku. Życzę smacznej zupy w zimowy mroźny dzień...

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

szczawzupa szczawiowaprzeciez ze szczawiudomowy szczaw

Komentarze

Podobne przepisy

Mangold kiszony

Dodane przez: Habibi

Mangold kiszony a'la szczaw

Kiszone liście buraka liściowego...

Ogórki konserwowe bez pasteryzowania

Dodane przez: Skotka

Ogórki konserwowe bez pasteryzowania

Ogórki konserwowe własnoręcznie...

Dodane przez: MartiMart

Szczaw na zimę

Latem zbieram liście szczawiu i...

Ogórki konserwowe

Dodane przez: JulkaTomeczek

Ogórki konserwowe

Przepis mojej mamy na pyszne ogórki...

Szczaw z lubczykiem, na zimę

Dodane przez: Paulina Nosek

Szczaw z lubczykiem, na zimę

Smak wiosny zamknięty w słoiku....

OGÓRKI KONSERWOWE

Dodane przez: kiciax1

OGÓRKI KONSERWOWE

pyszne i chrupkie OGÓRKI KONSERWOWE...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE