Domowy chrzan

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonały chrzan nie tylko na Wielkanoc. Idealny do wędliny.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szkl. startego świeżego chrzanu
    6 jaj
    500 ml kwaśnej śmietany 18 %
    2 łyżki cukru
    łyżeczka soli
    5 łyżek octu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Domowy chrzan - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chrzan obrać, umyć i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Jajka ubić. Postawić na mały ogień. Dodać ocet, śmietanę, cukier i sól. Ubijać trzepaczką do zagotowania. Dodać chrzan. Zagotować.

Porady

Podczas gotowania ciągle mieszać. Z podanej porcji wychodzi słoik 900 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować