Kruche Rogaliki z Marmoladą

4.4 (163 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Niema jak domowe rogaliki, dziś z dodatkiem marmolady wieloowocowej.
Zdecydowany smak mojego dzieciństwa, uwielbiam rogaliki kruche jak i drożdżowe...

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3,5 szkl mąki
    3 łyżki cukru
    250g masła
    220g śmietany 18% albo 24%
    300g marmolady wieloowocowej
Wystaw ocenę:

4.4 (163 ocen)

Zobacz również:

Rogal Rogale Ciastka Rogaliki

Kruche rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. W dużej misce umieszczamy mąkę, cukier, masło. śmietanę. Wyrabiamy do całkowitego połączenia się składników.
    2. Ciasto owijamy w folię spożywczą, umieszczamy w zamrażarce na 30 minut.
    3. Gdy ciasto delikatnie stwardnieje, wyciągamy z zamrażarki, dzielimy na mniejsze kawałki, rozwałkowujemy na cienkie,okrągłe placki, podzielić na 8 trójkątów, na każdy kawałek kładziemy około pół łyżeczki marmolady, zwijamy w rogalika.
    4. Rogaliki układamy na blaszce, wyłożoną papierem do pieczenia, piec w temp 170* około 30 minut.
    5. Studzimy i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować