Domowe nachos

  • wyświetlono: 238 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Nachos dla Muchachos, czyli domowa zagrycha dla tych, którzy lubią chipsy i nie tylko

Armine Asatryan
  • 4 porcje
  • 25min
  • Łatwy

Składniki

200g mąki pszennej, 200g mąki kukurydzianej, 120g masła, 1 szklanka wrzątku, 1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania przepisu:

Domowe nachos

  • 1. Połączyć obie mąki i wymieszać z solą, dodać masło pokrojone w kostkę i szklankę wrzątku, wymieszać dokładnie i zagnieść ciasto. Kiedy ciasto trochę przestygnie, rozwałkować, pokroić na paski, z pasków wykroić trójkąty i wyłożyć na blachę wyścieloną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 10-12 minut. Przed pieczeniem można posypać ostrą papryką. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

przystawkanachosprzekąskawypieki

Komentarze

Podobne przepisy

Fast food - wersja domowa ;)

Dodane przez: catha

Fast food - wersja domowa ;)

Fast food - wersja domowa ;) Proste...

domowe chipsy

Dodane przez: Anitka0804

Domowe chipsy solone

Nie przepadam za chipsami, ale...

CHRUPIĄCE domowe KARBOWANE FRYTKI

Dodane przez: kiciax1

CHRUPIĄCE domowe KARBOWANE FRYTKI

Wychodzą naprawdę bardzo pyszne,...

Domowy ser ricotta z serwatki

Dodane przez: akrobatka22

Domowy ser ricotta z serwatki

Po przygotowaniu domowego twarogu...

Domowe tortille z kurczakiem.

Dodane przez: AnetaZN

Domowe tortille z kurczakiem

Prosty sposób na domowy fastfood.

Hot dogi.

Dodane przez: Słodko Słodka

Domowe hot dogi

Za oknem wiosna tak,więc czas na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE