Domowe masło kakaowe

4.5 (172 ocen)

  • 15 min

Zmodyfikowana wersja popularnej "Nutelli".

  • 15 min

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
    200 g kakao rozpuszczalnego słodzonego
    250 g zabielacza do kawy
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Desery

Domowe masło kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozetrzeć widelcem, dodać kakao. Utrzeć na jednolitą masę. Wsypać zabielacz i znowu ucierać widelcem, aż masa stanie się jednolita. Trzymać w lodówce.

Porady

Do masy można dodać mielone orzechy lub wiórki kokosowe.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować