Pasta jajeczna

  • wyświetlono: 973 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gdy brakuje nam pomysłu na kanapki i mamy dość tych samych smaków, to nie ma nic prostszego i szybkiego jak pasta jajeczna. Idealna ze świeżym pieczywem .

Gruszka
  • 20min

Składniki

6 jajek
Majonez
Musztarda
Szczypiorek
20 dag sera żółtego ( najlepiej gouda )
Pieprz ,sól do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta jajeczna

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy ( aby skorupka z jajek łatwo odchodziła, należy posolić wodę ).
    Ser żółty ścieramy na tartce o grubych oczkach. Obrane jajka również ścieramy na tych samych oczkach.
    Szczypiorek siekamy i dodajemy do sera i jajek. Doprawiamy solą, pieprzem wg uznania. Mieszamy. Do składników wrzucamy około 3 łyżki majonezu i niewielką ilość musztardy,by pasta nabrała otrość.

Porady

Pastę nakładamy na pieczywo. Można również na wierzch pokroić świeżego pomidora.
Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

pasta jejeczna

Dodane przez: wiola

Pasta jajeczna

Najprostsza z możliwych past jajecznych...

Pasta jajeczna

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z dodatkiem twarogu,...

Pasta jajeczna.

Dodane przez: agusia84

Pasta jajeczna

Tę pastę wymyśliłam tak na poczekaniu...

pasta

Dodane przez: ladygoga

Pasta jajeczna

Pasta jest pyszna i błyskawiczna,...

Pasta jajeczna

Dodane przez: danusia19671

Pasta jajeczna

Na śniadanie pyszna, tania pasta...

Pasta jajeczna z kukurydzą

Dodane przez: AnetaJ

Pasta jajeczna z kukurydzą

Pasta jajeczna to pyszny dodatek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE