Domowa shoarma

4.5 (163 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Pyszne smażone mięso drobiowe doprawione na ostro. Idealne smakuje podane z sosem czosnkowym i frytkami oraz zestawem surówek.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag fileta drobiowego
    przyprawa do kurczaka i gyrosa,ostra papryka, pieprz, czosnek granulowany i sól do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Shoarma

Domowa shoarma - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa shoarma 1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w skośne paski długości 6-7 cm. Przekładamy do miski i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i gyrosa, ostrą papryką, czosnkiem granulowanym. Dokładnie mieszamy, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 3 godz. Na patelni rozgrzewamy olej. Dajemy kawałki mięsa i mieszając smażymy ok.6 min.
    Podajemy gorące z sosem czosnkowym ,frytkami i ulubioną surówką.

Porady

Żeby wyostrzyć jeszcze bardziej smak mięsa można dodać do mięsa parę kropli tabasco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować