DOMOWA SHOARMA Z KURCZAKA

4.48 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka o wyrazistym smaku.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    duża podwójna pierś kurczaka.

    Składniki marynaty:
    6 łyżek oleju,
    2 łyżeczki papryki słodkiej,
    2 łyżeczki kminu rzymskiego,
    łyżeczka czosnku granulowanego,
    1 i 1/2 łyżeczki soli,
    1/2 łyżeczki pieprzu cayenne,
    łyżeczka kurkumy,
    szczypta cynamonu.
Wystaw ocenę:

4.48 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowa shoarma z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyszczam, każdą pierś przekrawam wzdłuż na połówki i kroję w cienkie plasterki.
    Z podanych składników przygotowuję marynatę, mieszam z mięsem i odkładam do lodówki.
    Podsmażam przez kilka minut na rozgrzanej patelni na średnim ogniu - często mieszam.
    Podaję z ulubioną surówką i frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować