Shoarma drobiowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sos czosnkowy: jogurt wymieszać z majonezem, czosnek przecisnąć przez praskę, posypać przyprawami, dodać koperek, wymieszać i schłodzić.
2.Kapustę zetrzeć na tarce o grubym oczku, posolić i odcisnąć. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę drobno posiekać. Warzywa wymieszać, dodać koperek, jogurt, majonez i doprawić do smaku.
3.Mięso z kurczaka pokroić w kostkę, obficie obsypać przyprawą do gyrosa i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Cukinię zetrzeć na tarce i odcisnąć, paprykę i pieczarki pokroić. Warzywa podsmażyć do odparowania soku i doprawić, wymieszać z mięsem, przełożyć na talerz, posypać serem żółtym, słodka papryką i zapiec w mikrofali przez 1,5 minuty.
4.Ziemniaki obrać, pokroić u smażyć frytki.
Podawać z sosem i surówką.
Smacznego :)
Komentarze