Domowa drobiowa szyneczka z szynkowara

4.5 (183 ocen)

Chuda, domowa wędlina w sam raz dla dbających o figurę. Kolejny eksperyment z wędlinką z szynkowara, który naprawdę się udał. Szyneczka wyszła delikatna i bardzo smaczna.

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    2 łyżki siekanej natki pietruszki
    6 połówek suszonych pomidorów
    1 łyżeczka soli peklowej
    2 łyżeczki żelatyny
    1/2 łyżeczki przyprawy do cevapcici
    1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    1/2 szkl wody
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Domowa drobiowa szyneczka z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i zblendować w malakserze na gładką masę. Doadc resztę składników do mięsa i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać. Włożyć do worka, a następnie do szynkowara. Odstawić do na noc do lodówki. Rano wstawić do garnka z wodą (woda ma sięgać 1 cm od brzegu szynkowara). Parzyć w 80 st przez 2 godziny. Ostudzić, wstawić znów na całą noc do lodówki. Podawać z ulubionym pieczywem. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować