Szyneczka domowa z szynkowara

4.5 (147 ocen)

  • 2 godz.

Domowa wędlinka

  • 2 godz.

Składniki:

  • 800 g szynki
    sól
    pieprz
    szczypta suszonej chili
    1 łyżeczka papryki słodkiej
    pół łyżeczki tłuczonej kolendry
    2 łyżeczki mąki kukurydzianej
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Wędliny

Szyneczka domowa z szynkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oczyścic, umyć, osuszyć. Pokroić na różne nierówne kawałki, dodać przyprawy i mąkę kukurydzianą, wymieszać dobrze, włozyć do woreczka, delikatnie by go nie podziurawić wygnieść by mięso dobrze się ułożyło. Włozyć do szynkowara, postukać. Przykryć, docisnąć spręzyną i odstawić na kilka godzin. Parzyć w 90 st przez dwie godziny. Woda w garnku ma tylko pykać.
    Po tym czasie szynkowar z zawartością wstawić do zimnej wody .. następnie kiedy jest juz zimna do lodówki na kilka godzin.

    Uwaga odnośnie mąki kukurydzianej, dodałam ją by mięso lepiej się skleiło , nastepnym razem dodam mączki sojowej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Szynka Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować