Dietetyczne kanapeczki z twarogiem, makrelą i kiełkami

4.5 (196 ocen)

Pyszne i zdrowe kanapeczki zawierające dużo witamin takich jak A,B,D, żelazo, białko, błonnik i wiele innych cennych składników odżywczych.

Składniki:

  • bułki razowe (u mnie razowe z siemieniem lnianym)
    masło lub margaryna najlepiej roślinna
    puszka makreli w aromatyzowanym oleju
    twaróg chudy
    kilka świeżych liści szpinaku
    kilka czarnych oliwek
    dowolne kiełki (może być rzeżucha)
    sól morska
    pieprz czarny i kolorowy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Dietetyczne kanapeczki z twarogiem, makrelą i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekroić na dowolną wielkość, smarować masłem, układać opłukany szpinak, kawałki ryby i sera. Oliwki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na kanapkach. Wierzch posypać kiełkami, doprawić solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować