Pyszne i zdrowe kanapeczki zawierające dużo witamin takich jak A,B,D, żelazo, białko, błonnik i wiele innych cennych składników odżywczych.
Składniki:
bułki razowe (u mnie razowe z siemieniem lnianym)
masło lub margaryna najlepiej roślinna
puszka makreli w aromatyzowanym oleju
twaróg chudy
kilka świeżych liści szpinaku
kilka czarnych oliwek
dowolne kiełki (może być rzeżucha)
sól morska
pieprz czarny i kolorowy
Dietetyczne kanapeczki z twarogiem, makrelą i kiełkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekroić na dowolną wielkość, smarować masłem, układać opłukany szpinak, kawałki ryby i sera. Oliwki pokroić w cienkie plasterki i ułożyć na kanapkach. Wierzch posypać kiełkami, doprawić solą i pieprzem.
Komentarze