IMPREZOWE KANAPECZKI

4.49 (202 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Sprawdzą się idealnie na imprezie rodzinnej, czy parapetówce ze znajomymi. Takie nieZWYKŁE kanapeczki pięknie przyozdobią Wasz stół i na pewno zachwycą gości. :)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 chleby kwadratowe,
    2 bagietki,
    Masło.

    Kanapeczki Biedroneczki (z chleba): 2 opakowania serka śmietankowego, duży pęczek posiekanego szczypiorku, pomidorki koktajlowe, oliwki czarne, majonez.

    Kanapeczki "z jajem" (z bagietek): 3-4 jajka ugotowane na twardo, kiełki rzodkiewki, cebula czerwona, górek zielony, kilka rzodkiewek, garść posiekanego szczypiorku.

    Kanapeczki z fetą i botwinką (z bagietek): ser feta, większa garść posiekanej botwinki, kilka rzodkiewek, liście natki pietruszki.

    Kanapeczki wśród kwiatów i zieleni (z chleba): wędlina, pomidor malinowy, garść posiekanego szczypiorku, sałata strzępiasta, kilka rzodkiewek, cebula czerwona.

    Kanapeczki z serem Lazur (z bagietki): ser Lazur z niebieską pleśnią, po kilka sztuk oliwek zielonych i czarnych, kilka pomidorków koktajlowych, koperek.

    Kanapeczki Caprese (z chleba): ser mozzarella, listki bazylii, pomidor malinowy lub zwykły.
Wystaw ocenę:

4.49 (202 ocen)

Zobacz również:

Kanapki

Imprezowe kanapeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KANAPECZKI BIEDRONECZKI
    Wycinam gwiazdki z chleba foremkami do ciasteczek, smaruję masłem i serkiem. Każdą lekko dociskam do posiekanego szczypiorku. Układam na nich połówki pomidorków oraz oliwek, robię kropki z majonezu.
  • 2. KANAPECZKI "Z JAJEM"
    Kolejność warstw: bagietka, masło, kiełki, jajko, cebula czerwona, ogórek rzodkiewka, szczypiorek.
  • 3. KANAPECZKI Z FETĄ I BOTWINKĄ
    Kolejność warstw: bagietka, masło, ser feta, listek natki pietruszki, posiekana botwinka, paseczki rzodkiewki.
  • 4. KANAPECZKI WŚRÓD KWIATÓW I ZIELENI
    Wycinam kwiatki z rzodkiewek oraz cebuli - małym nożykiem z czubkiem, naokoło warzywa zygzakiem aż do całkowitego przecięcia, delikatnie rozdzielam.
    Sałatę rwę na mniejsze kawałki.
    Kolejność warstw: trójkąty z chleba, masło, sałata i wędlina, pomidor i posiekany szczypiorek. Każdą kanapkę ozdobić kwiatkiem z rzodkiewki, a dodatkowo talerz kwiatkami z cebuli.
  • 5. KANAPECZKI Z SEREM LAZUR
    Kolejność warstw: bagietka, masło, ser Lazur, całość ozdobiona krążkami z oliwek, plasterkami pomidorków i koperkiem.
    Dodatkowo talerz udekorowany wędliną zwiniętą w "ruloniki" oraz gałązkami koperku.
  • 6. KANAPECZKI CAPRESE
    Kolejność warstw: trójkąty z chleba, masło, na tym samym poziomie - pomidor, liść bazylii, mozzarella.

Porady

Możecie użyć Waszego ulubionego rodzaju chleba - z ziarnami słonecznika, razowy, graham. Ważne, aby jego kromki były kwadratowe - przekrojona na pół w trójkąty ładniej się prezentują. :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować