Dietetyczna pieczeń mięsno- warzywna

4.5 (189 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

lekkostrawna i smaczna, dobra zarówno na ciepło jak i na zimno

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg szynki
    1 torebka kaszy jęczmiennej
    1 duża marchewka
    1 łodyga selera naciowego
    ¼ dużego selera korzennego
    1 czerstwa bułka namoczona w bulionie, potem osączona
    3 jajka
    7 łyżek kaszy manny
    3 łyżki bułki tartej
    Sól lub przyprawa uniwersalna
    Pieprz zmielony kolorowy
    Można dodać swój ulubiony zestaw przypraw
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 cebule
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Przystawki

Dietetyczna pieczeń mięsno- warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować razem z warzywami i wystudzić.
    Mięso, kaszę, cebule, warzywa , bułkę zemleć w maszynce.
    Do masy dodać jajka, kaszę manną, bułkę tartą, koperek, przyprawy i wyrobić razem.
    2 keksówki aluminiowe o wym. 10/23 cm natłuścić i oprószyć bułką tartą.
    Napełnić masą mięsno- warzywną i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st na ok. 1 godz. Wstawić też naczynie z wodą.Pieczeń podać na gorąco z ziemniaczkami i sosem grzybowym
  • 2. Pieczeń podana na gorąco z ziemniaczkami i sosem grzybowym
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować