Pieczeń mięsno-chlebowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w talarki. Każdą kromkę chleba posmarować smalcem i ułożyć po krążku, albo więcej cebuli. Kotlety oprószyć delikatnie solą i pieprzem. Po jednej stronie posmarować majonezem pomieszanym z musztardą.
Na dużym kawałku foli aluminiowej poukładać na sztorc, na przemian chleb z cebulą i mięso. Pierwszą i ostatnią warstwą powinien być chleb. Dokładnie zawinąć folię, tak żeby łączenie było na górze. Zrobić zgrabny pakiecik. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do lodówki na noc.
Następnego dnia wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po godzinie rozchylić folie i jeszcze dopiec ok. 10-15 min.
Podać z np. sałatką z pekinki, albo sałatką z kiszonej kapusty. Smacznego.
Komentarze