Devolay smażony na głębokim tłuszczu

4.49 (194 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Chrupiący i smaczny

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Filet z kurczaka 1 podwójny
    pieprz do smaku
    przyprawa kucharek
    natka pietruszki posiekana dosyć grubo 2 łyżki
    masło ¼ kostki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Devolay smażony na głębokim tłuszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Filety opłukać, dokładnie osuszyć i przeciąć wzdłuż. Posypać pieprzem, przyprawą kucharek i bardzo delikatnie rozbić aby nie uszkodzić mięsa. Masło, natkę pietruszki dokładnie wymieszać widelcem, lekko posolić. Na każdy rozbity kotlet ułożyć masło pietruszkowe, zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. W głębokim rondlu rozgrzać dobrze olej, smażyć mięso przez około 12 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając. Po usmażeniu dokładnie odsączyć na ręczniku papierowym i podawać do obiadu z ziemniakami i surówką z ogórków zielonych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Natka pietruszki Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować