Deserek budyniowo - wiśniowy na Dzień Matki

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min

Deserek budyniowo - wiśniowy połączony z ubitą śmietaną z mascarpone i jogurtem naturalnym typu greckiego to wspaniała uczta dla podniebienia ,która skusi małych i dużych łasuchów.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 gr serka Mascarpone,słoik wiśni drylowanych w syropie,1/2 paczki budyniu waniliowego,2 łyżki cukru, 200 gr kremówki, 200 gr.jogurtu naturalnego typu greckiego ,2 łyżki cukru pudru,,2 łyżki soku z cytryny .Kruche herbatniki maślane .
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deserek budyniowo - wiśniowy na dzień matki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania -
    Z wiśni odlać 3/4 szklanki soku ,sok przelać do rondelka wymieszać z budyniem i zagotować w razie potrzeby dodać cukru do smaku,połączyć delikatnie ze szklanką wiśni i wystudzić.
    Kremówkę ubić z 2 łyżkami cukru pudru dodając serek mascarpone, następnie połączyć z jogurtem naturalny i sokiem z cytryny.
  • 2. Do pucharków lub szklanek nakładamy budyń z wiśniami na przemian z masą jogurtowo - serową, Na górę nakładamy parę wiśni , polewamy gęstym sokiem wiśniowym .Do deserku dodajemy kruche maślane ciasteczko.
    Schładzamy w lodówce przynajmniej godzinę.

Porady

Dobrze schłodzony deserek jest idealny na upalny dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować