Deser z mascarpone i bananami

4.5 (174 ocen)

  • 30 min

jeszcze lekko zimowy deser

  • 30 min

Składniki:

  • 125 g mascarpone
    100 ml śmietany kremówki
    łyżka cukru pudru
    kilka ciasteczek (makowe)
    2 banany
    płatki kokosa
    dekoracje z białej czekolady
    perełki złote
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser z mascarpone i bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, a następnie wymieszać z mascarpone.
    Ciasteczka utłuc na proszek, banana pokroić w plasterki.
    Na dno kieliszków wysypać trochę ciasteczkowego pyłu, następnie kilka plasterków banana (kilka przyłożyć do brzegu szklanki).
    Masę śmietanową przełożyć do szprycy, część wycisnąć na banany.
    Powtórzyć warstwy: ciasteczka, banany, masa śmietanowa.
    Wierzch ozdobić płatkami kokosa, czekoladkami i perełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować