Deser z ciasta francuskiego

4.49 (197 ocen)

Szybko i smacznie

Składniki:

  • 2 op ciasta francuskiego
    500g serka mascarpone
    1,5 szkl śmietany 36%
    1 szkl cukru pudru
    1 łyżeczka wanilii
    sok z połowy cytryny
    5 łyżeczek żelatyny
    kieliszek ajerkoniaku
    600g truskawek
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Deser z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzać do 190*C , jeden płat ciasta upiec w całości , drugi pokroić na równe prostokąty/kwadraty , upiec
  • 2. Do serka dodać sok z cytryny , wanilie , ajerkoniak , cukier puder zmiksować , żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl wrzątku , przestudzić , dodać do serka cały czas ucierając , śmietanę ubić , wymieszać z serkiem
  • 3. Masę wyłożyć na cały płat ciasta , wcisnąć oczyszczone i pokrojone truskawki , wyrównać , ułożyć upieczone kwadraciki , całość możemy posypać cukrem pudrem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować