Deser truskawkowo bezowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Lekki, puszysty, smaczny deserek, przekładany masą śmietanową z bezami oraz truskawkami, który przygotujesz w 15 minut.

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 500 ml śmietany 30%
    • 250 g mascarpone
    • 1/2 szk. cukru pudru
    • 1 opakowanie truskawek mrożonych
    • 200 g małych bez
    • Sos truskawkowy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser truskawkowo bezowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. 1. Truskawki odmrażam na sitku.
    2. Śmietanę ubijam mikserem razem z mascaropne oraz cukrem.
    3. Do masy dodaję bezy, mieszam delikatnie łyżką.
    4. Do pucharków nakładam połowę masy, następnie truskawki i pozostałą masę.
  • deser 2. 5. Na koniec polewam sosem truskawkowym.
    6. Deserki gotowe.
    7. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Karnawał Na zimno Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować