Deser sadzone jajka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i efektowny deser, nie tylko na wielkanocnym stole.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • płat ciasta francuskiego
    bita śmietana
    5 brzoskwini
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka Jajko

Deser sadzone jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mrożone ciasto francuskie rozmrozić, rozwałkować. Przyszykować szablony z papieru i wyciąć jaja z ciasta: 10 jaj ( 10 x 7 cm) , 5 z nich połóż na blachę wyłożoną papierem, z pozostalych pięciu wytnij mniejsze jaja ( ok.6 cm) środki nie są potrzebne, użyjemy tylko zewnętrznego ciasta do zrobienia jajek, środki możemy zjeść osobno.Wykrojone jaja kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 200 st ok.15 minut.
    2. Ostudzone jaja składamy i dekorujemy. Kładziemy połówkę brzoskwini, puste miejsca dekorujemy śmietaną. Smacznego!

Porady

Dodatkowe środki dekorujemy śmietaną i posypujemy kolorowymi cukierkami

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Brzoskwinie Ciasto francuskie Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować