Deser kakaowy

4.5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką V roku analityki medycznej. W kuchni czuję się jak ryba w wodzie. Lubię testować nowe przepisy oraz tworzyć własne.

Składniki:

  • ● 1 l mleka
    ● 1 szkl. cukru
    ● 1 szkl. kaszy manny
    ● 2 łyżki masła
    ● 2 op. herbatników (można je zastąpić biszkoptami)
    ● 3 łyżki kakao
    ● sól
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser kakaowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do 3/4 litra mleka dodajemy
    szczyptę soli, cukier i masło.
    Zagotowujemy na małym
    ogniu, mieszając. Do reszty
    zimnego mleka wsypujemy
    kaszę i kakao, mieszamy
    i wlewamy do wrzącego mleka.
    Gotujemy, aż zgęstnieje.
    Herbatniki rozkruszamy.
  • 2. Na dno pucharków wykładamy
    połowę lekko schłodzonej
    masy, posypujemy połową
    herbatników, wykładamy
    resztę masy i przykrywamy
    pozostałymi ciastkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować