Deser gruszkowo - bananowy z bitą śmietaną

5 (1 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Dzień dobry! Dzisiaj zapraszam Was na pyszny deser gruszkowo - bananowy, przekładany delikatną i kremową bitą śmietaną. Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jego smak dopieszcza miód i musli czekoladowe oraz wiórki kokosowe i płatki czekolady proteinowej na wierzchu. Prawdziwe niebo dla kubków smakowych!

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (na 2 porcje):

    - 1 duży banan
    - 4 połówki gruszek z syropu
    - 200 g śmietanki kremówki
    - 4 łyżki musli czekoladowego
    - 2 łyżeczki płynnego miodu
    - 1,5 łyżki cukru pudru
    - 1 łyżeczka wiórków kokosowych
    - 3 kostki czekolady proteinowej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Deser gruszkowo - bananowy z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę wlewamy do miski, dodajemy cukier puder i ubijamy ją na najwyższych obrotach*. Kiedy śmietana zacznie delikatnie gęstnieć, zmniejszamy obroty i dalej ubijamy do momentu wytworzenia na powierzchni charakterystycznych wzorów pozostawianych przez mikser. Banana i gruszki z syropu kroimy na mniejsze kawałki. Połowę układamy na dnie pucharków i zalewamy je łyżeczką miodu. Następnie układamy część bitej śmietany i posypujemy ją czekoladowym musli. Dalej wykładamy pozostałą część bitej śmietany oraz kawałki owoców. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi oraz płatkami czekolady proteinowej.

Porady

* Do ubijania śmietany oraz zachowania formy świetnym dodatkiem będzie śmietan - fix.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować