DESER BANANOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ I BIAŁĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealny zarówno do wyjadania prosto ze słoiczka albo np. dodatek do gofrów czy też naleśników!

  • 15 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 1 duża porcja )

    * mleko – 250 ml
    * budyń waniliowy – 3 łyżki
    * cukier – 1 czubata łyżka
    * miękki banan – 1 szt
    * sok z cytryny - 1 łyżeczka
    DODATKOWO:
    * śmietana 36% – 125 ml
    * cukier puder – 1 łyżka
    * starta biała czekolada - 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem Krem budyniowy

Deser bananowy z bitą śmietaną i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    KREM BANANOWY:

    Odlewamy 1/4 szkl mleka, mieszamy z proszkiem budyniowym, resztę gotujemy z cukrem, a następnie na gorące mleko wlewamy ten rozrobiony i na wolnym ogniu gotujemy do zgęstnienia.

    Do schłodzonego dodajemy rozgniecionego banana i miksujemy na gładki krem, dodając odrobinę soku z cytryny.

    BITA ŚMIETANA:
    Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.

    CAŁOŚĆ:

    Wkładamy do słoiczka krem bananowy, dekorujemy bitą śmietaną i startą białą czekoladą.

    Podajemy mocno schłodzony!

    Smacznego!

Porady

Fajną dekoracją jest plasterek cytryny włożony do środka!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Biała czekolada Budyń

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować