Deser bananowy z bitą śmietaną i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
KREM BANANOWY:
Odlewamy 1/4 szkl mleka, mieszamy z proszkiem budyniowym, resztę gotujemy z cukrem, a następnie na gorące mleko wlewamy ten rozrobiony i na wolnym ogniu gotujemy do zgęstnienia.
Do schłodzonego dodajemy rozgniecionego banana i miksujemy na gładki krem, dodając odrobinę soku z cytryny.
BITA ŚMIETANA:
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem.
CAŁOŚĆ:
Wkładamy do słoiczka krem bananowy, dekorujemy bitą śmietaną i startą białą czekoladą.
Podajemy mocno schłodzony!
Smacznego!
Porady
Fajną dekoracją jest plasterek cytryny włożony do środka!
Komentarze