Tarta szpinakowo-mięsna

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo lubię tego typu potrawy i również polecam.Tarta na łono która najlepiej sprawdza się jako szybka kolacja.Tym razem napakowana szpinakiem, mięsem i pieczarkami .
Polecam

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 250 g mąka pszenna
    • 100g masło
    • jajko
    • szczypta soli
    • 300g sera żółtego
    • 1 paczka szpinaku
    • 2 podwójne piersi z kurczaka
    • 300g pieczarek
    • Przyprawy (bazylia,oregano,sól,pieprz)
    • Czosnek

Tarta szpinakowo-mięsna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania
    • Mąkę przesiej do miski, dodaj zimne pokrojone masło,sól
  • 2. • Ciasto szybko zagnieść, dodać jajko
  • 3. • Wstaw do lodówki na około 30min do schłodzenia
  • 4. • Schłodzone ciasto rozwałkuj na wielkości do tarty, nakłuj widelcem
  • 5. • Na tartę wyłoż papier razem z ryżem lub fasolą żeby cistao nie urosło a się podpiekł
  • 6. • .Między czasie na patelni przypraw szpinak ,pokrojone pieczarki podsmaż na patelni także piersi .Tak przygotowany farsz wyłóż na tarte posyp serem.
  • 7. • Następnie daj do rozgrzanego pieca do 200C i piec około 15-20min

    Smacnego!!

Komentarze

Podobne przepisy