Grzyby w sosie śmietanowo-koperkowym

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Przyszedł czas na grzyby.W lasach zaczął się wysyp grzybów.Polecam wspaniały przepis na Dary lasu w sosie śmietanowo-koperkowym.

  • 40 min

Składniki:

  • 200 g borowików
    200g podgrzybków
    200g czerwonych łebków
    200 ml śmietanki do sosów lub szklanka śmietany 18%
    3 łyżki masła
    świeży koperek
    1 duża cebula
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos grzybowy

Grzyby w sosie śmietanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby dokładnie oczyścić pod bieżącą wodą.Trzonki odciąć, większe kapelusze przekroić na pół.
    Grzyby wrzucamy na patelnię,czekamy aż puszczą soki,smażymy przez ok.20 minut co jakiś czas mieszając tak aby nie uszkodzić kapeluszy,gdy wody z grzybów będzie coraz mniej dodajemy masło i cebulkę,smażymy jeszcze przez ok.10 minut,dodajemy śmietanę oraz przyprawy,wszystko dokładnie ze sobą łączymy pod koniec wrzucamy świeży koperek.
    Potrawa to idealny dodatek do mięs (dziczyzna),pieczeni,smaczna przystawka jak i dodatek do dań.
    Smacznego!

Porady

Potrawa idealnie smakuje na gorąco.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borowiki Grzyby Koper Podgrzybki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować