Sakiewki z kolorowa salsą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Karkówka w połączeniu z kolorową salsą to istne niebo w gębie. Tym wyjątkowym daniem zaskoczysz swoich bliskich w 100%.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1,5 kg świeżej karkówki
    1 Czerwona papryka
    0.5 kg świeżych pieczarek
    3 cebule
    Swieza natka pietruszki
    Świeży koper
    Sól i pieprz do smaku
    2 kostki bulionowe
    Oliwa do smażenia
    Mąka
    Sznurek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sakiewki z kolorowa salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sakiewki z kolorową salsą 1. Karkówkę umyć i osuszyć ręcznikiem, pokroić w 6 plastrów, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Paprykę, pieczarki i 2 cebule siekamy w drobną kosteczkę, warzywa wrzucam na patelnię z odrobiną oliwy i smażymy przez ok. 10 minut nie doprawiamy do smaku. Natkę pietruszki oraz koperek siekamy na drobn. Na karkówkę rozkładamy świeże natki następnie warzywa, tworzymy sakiewki które zawiązujemy sznurkiem. Na patelnię na której smażyliśmy warzywa wlewamy 2 szklanki wody, wrzucamy kostki rosołowe, wrzucamy marchew oraz posiekaną w plastry cebulę, przykrywamy pokrywką i gotujemy wywar na małym ogbiu5. W tym czasie obtaczamy sakiewki w mące i obsmażamy z każdej strony, usmażone mięso dodajemy do wywaru i dusimy pod przykryciem do momentu aż mięso będzie miękkie ok. 60 minut.
    Smacznego!

Porady

Sakiewki najlepiej smakują tuż po wyjęciu z piekarnika. Do potrawy idealnie będą pasowały zapieczone ziemniaki w mundurkach oraz sałatka Colesław.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować