Czosnkowe ziemniaczki z imbirem i pieprzem cytrynowym

4.5 (186 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne i aromatyczne pieczone ziemniaczki, doskonale komponujące się z daniami z ryb. Mogą również stanowić samodzielny posiłek.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • -1 kg ziemniaków
    -6 łyżek oleju
    -2 łyżeczki startego świeżego imbiru
    -2 łyżeczki czosnku granulowanego
    -2 łyżeczki pieprzu cytrynowego
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Czosnkowe ziemniaczki z imbirem i pieprzem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w "łódeczki" i suszymy.
  • 2. Do głębokiej miski wlewamy olej i dokładnie mieszamy go z imbirem, czosnkiem i pieprzem. Wrzucamy ziemniaczki i dokładnie łączymy z marynatą.
  • 3. Ziemniaczki wykładamy na formę wyłożoną folią aluminiową i pieczemy około godzinę w 200 stopniach.

Porady

-Ziemniaczki spokojnie można upiec w starym prodziżu bez regulacji temperatury. Pieczemy je wtedy tak samo jak w piekarniku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Imbir Pieprz Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować