Czosnkowe pulpeciki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Pulpeciki są bardzo delikatne , bez wahania możemy je podać dzieciom wystarczy zamienić czosnek na tartą marchewkę, natkę pietruszki lub koperek.

  • 20 min

Składniki:

  • 450 g mięsa mielonego z indyka
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu

    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Czosnkowe pulpeciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Na pulpety 1. Mięso mielone przekładamy do miseczki , dodajemy jajko , bułkę tartą , pokrojony drobno lub przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy
  • mięso 2. Wyrabiamy rękoma mięso , by tworzyło jedną masę.
  • pulpeciki 3. Formujemy rękoma małe pulpeciki , turlamy po mące.
  • 4. Zagotowujemy wodę , wrzucamy pojedynczo pulpeciki , gotujemy ok 5 min.
    Wyjmujemy łyżką cedzakową.

Porady

Pulpeciki podajemy z ziemniakami i sałatką . Możemy polać sosem pomidorowym lub serowym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_11-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować