Skrzydełka czosnkowe

  • wyświetlono: 1825 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Skrzydełka dla wielbicieli mocno czosnkowych dań. Mięso smakuje najlepiej w towarzystwie pieczonych lub smażonych ziemniaków a w lżejszej wersji z ryżem polanym wytworzonym podczas pieczenia sosem.

martyna

Składniki

1 kg. skrzydełek z kurczaka
Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
2 łyżki czosnku niedźwiedziego
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka przyprawy do kurczaka
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania przepisu:

Skrzydełka czosnkowe

  • 1. Skrzydełka umyć , osuszyć.
  • 2. Ząbki czosnku obrać , przecisnąć przez praskę.
    Składniki marynaty połączyć razem.
    Zalać kurczaka mieszając by marynata pokryła każdy kawałek mięsa.
    Odstawić na noc do lodówki.
  • 3. Skrzydełka przełożyć do naczynia żaroodpornego , piec 1 h. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
    W trakcie pieczenia mięso parokrotnie przekręcać.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadczosnek niedźwiedziDANIA Z DROBIUpieczone skrzydełkapieczony dróbpieczone skrzydełka w czosnkumocno czosnkowe skrzydełka z piekarnikaskrzydełka z czosnkiem niedźwiedzim Skrzydełka czosnkowe

Komentarze

Podobne przepisy

skrzydełka

Dodane przez: evita0007

Chrupiące Skrzydełka

Proste ale smaczne , chrupiące...

skrzydełka miodowo-musztardowe

Dodane przez: agarybak76

Skrzydełka miodowo-musztardowe

Tak przyrządzone skrzydełka mają...

Skrzydełka miodowe

Dodane przez: joanna30

Skrzydełka miodowe

Pyszny dodatek do obiadu jak również...

Ogniste skrzydełka

Dodane przez: benka

Ogniste skrzydełka

Pikantne skrzydełka w sosie miodowym

Glazurowane skrzydełka

Dodane przez: Martyna1991

Glazurowane skrzydełka

Kruche, słodko-kwaśne skrzydełka...

image-19tmg0m

Dodane przez: joanna1974

Pikantne skrzydełka

dziś polecam imprezowe pikantne...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE