Czekoladowe naleśniki proteinowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na pożywne śniadanie? Naleśniki! :) A te proteinowe mogą być także świetnym wyborem na posiłek potreningowy. Dodatkowo kakao spożyte w ciągu 30 minut po skończonym treningu przyspieszy naszą regenerację. Naleśniki są puszyste i delikatne, a z masłem orzechowym smakują wybornie! Jeść tylko na zdrowie! Smacznego :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • W WERSJI GLUTENOWEJ:
    - 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej

    W WERSJI BEZGLUTENOWEJ:
    - 1,5 szklanki płatków owsianych

    - 1 szklanka mleka bez laktozy
    - 0,5 szklanki czekoladowego mleka sojowego
    - 100 g jogurtu naturalnego
    - 3 jajka
    - 1 łyżka ciemnego kakao
    - 2 miarki czekoladowej odżywki białkowej
    - 1 łyżka oleju kokosowego
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
    - szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Czekoladowe naleśniki proteinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miksera dodajemy oba rodzaje mleka, olej kokosowy, jajka oraz jogurt i miksujemy wszystkie składniki na jednolitą masę. Następnie dodajemy suche składniki - mąkę, kakao, sodę oraz sól i ponownie miksujemy. Na koniec dodajemy odżywkę białkową i mieszamy energicznie łyżką.
    W wersji bezglutenowej, zamiast mąki dodajemy płatki owsiane, które wcześniej zalewamy wrzątkiem (odrobinę ponad linię płatków) i odstawiamy do wchłonięcia płynu.
    Jeśli chcemy, aby nasze naleśniki były bardziej słodkie, możemy dodać do nich płynny miód lub cukier trzcinowy. Dla mnie słodycz z mleka sojowego oraz odżywki białkowej była wystarczająca. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa

Podobne przepisy

To może cię zainteresować