Czekoladowa Lawa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie babeczki robią dużą furorę z rozpływająca się czekolada i do tego są łatwe w przygotowaniu.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 115g masła+odrobina do natłuszczenia foremek, 120g dobrej jakości gorzkiej czekolady, 2 żółtka, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladowa lawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 Roztop osobno czekoladę i masło w kąpieli wodnej. Mieszaj aż czekolada całkowicie się rozpuści.
    2 Ubij żółtka z cukrem. Najlepiej użyć w tym celu miksera. Krem powinien mieć jasny kolor i gęstą konsystencje.
    3 Zmieszaj roztopiona czekoladę z masłem. Powinny być dość cieple. Wlej do masy krem jajeczny i dodaj make, mieszając jedynie do momentu całkowitego połączenia składników.
    4 Natłuść foremki na babeczki. ciasto rozdziel równomiernie.
    5 Piekarnik rozgrzej do 220°C. piecz przez około 6-7 minut. ich środek powinien być miękkie, ale ciasto z zewnątrz upiecze się. SMACZNEGO!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować