Czekoladki z czekolady

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste urozmaicenie. Doskonałe na prezent dla najbliższych. Podane przeze mnie składniki to oczywiście pełna improwizacja, do czekoladek można dodać wszystko, co się tylko lubi :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - biała czekolada: 1 opakowanie
    - mleczna czekolada (jeden rządek): 0.2 opakowania
    - suszona morela: 1 sztuka
    - suszona żurawina: 3 sztuki
    - rodzynki: 3 sztuki
    - migdały: 2 sztuki
    - cukierek Daim: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Czekoladki z czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę podzielić na kawałki. Przygotować 12 silikonowych foremek do pralinek. Do 10 z nich włożyć 1-2 kostki (zależy od ich wielkości). Do 2 następnych wsadzić połowę porcji, ale czkolady mlecznej. Wstawić foremki do mikrofali na 4-5 minut. Po tym czasie wyjąć i zamieszać drewnianym patyczkiem. Czekolada powinna się rozpływać pod naciskiem, ale nie powinna być zupełnie płynna.
  • 2. Rodzynki, żurawinę, morelę i cukierka drobno kroimy i posypujemy nimi 8 czekoladek. Na dwóch czekoladkach układamy migdały. Dwie czekoladki wypełnione do połowy czekoladą mleczną zostawiamy bez ozdoby. Całość, razem z wypełnionymi do połowy foremkami z mleczną czekoladą wstawiamy do lodówki.
  • 3. Po 20 minutach rozpuszczamy w mikrofali jeszcze około 2 kostki białej czekolady i dodajemy ją do wypełnionych do połowy foremek z czekoladą mleczną, tworząc drugą warstwę.
  • 4. Zostawiamy czekoladki w lodówce do pełnego zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować