CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową, złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach.

  • 60 min

Składniki:

  • (na tortownicę o śr. ok. 24 cm)
    Spód
    300 g pierniczków
    100 g stopionego masła

    Masa cytrynowa
    500 g serków homogenizowanych
    2 galaretki cytrynowe
    2 łyżki cukru pudru

    Masa kokosowa
    500 g Serka Mascarpone
    2 łyżki żelatyny
    10 łyżek likieru kokosowego
    3-4 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pierniczki Galaretki Likiery

Cytrynowo kokosowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód;
    Pierniczki drobno pokruszyć najlepiej blenderem, dodawać stopniowo dodać stopione masło i wymieszać, przełożyć do tortownicy wyrównać i wstawić najlepiej do zamrażalnika 30 minut aby się schłodziło.
  • 2. Masa cytrynowa;
    Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody i odstawić aby wystygła. Serki utrzeć z cukrem pudrem, dodać tężejącą galaretkę i dokładnie wymieszać. Gdy masa cytrynowa zacznie tężec wylać na schłodzone pierniczki, i wstawić do lodówki.
  • 3. Masa kokosowa;
    Żelatynę rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody. Serek mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, cały czas miksując na najniższych obrotach dodawać po łyżce likier kokosowy, na końcu dodać przestygniętą żelatynę i dokładnie wymieszać. Masę kokosową wylać, na stężałą masę cytrynową. Całości posypać wiórkami kokosowymi i wstawić na 2 godziny do lodówki aby sernik stężał
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować