Number Cake podbija serca wszystkich łasuchów, staje się pyszną ,,atrakcją,, wszelkich uroczystości.
Niezależne od tego którego kraju przeglądam blog zawsze można natrafić na tort w kształcie cyfry lub liczbę. Prezentują sie niezwykle delikatnie, uroczo aż szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego, zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 22.08.2016 11:31 opublikował przepis:
Puszysty biszkopt oraz dwie warstwy bitej śmietany z dodatkiem cukierków Ice, oraz galaretki niebieskiej. Zachwyca smakiem jaki i piękną pastelową barwą.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 30.06.2015 17:42 skomentował:
Ulubiony sernik mojej mamy, w cukierni w której swego czasu mama go kupowała nazywał się Sernik Kapitański.Zastanawiam się skąd ta nazwa, w internecie co prawda można spotkać się z sernikiem o tej nazwie, ale ciasta te są bez maku i znacznie różnią się od tego który ja pamiętam z dzieciństwa
Użytkownik RAROSSA
w dniu 12.12.2013 19:18 opublikował przepis:
Moja pierwsza chatka, trochę J jej brakuje do ideału ale praktyka czyni mistrza, następne będą ładniejsze.Przepis z tej strony http://babeczka.zuzka.pl/2013/12/piernikowa-chatka/
Użytkownik RAROSSA
w dniu 23.11.2013 18:38 opublikował przepis:
Pierniczki, które nie wymagają leżakowania, gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu, lekko kruche delikatnie pachnące przyprawami korzennymi. Ja pominęłam kakao przez co moje pierniczki są nieco jaśniejsze od tych, które proponuje siostra Aniela.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 13.11.2013 19:43 skomentował:
Wilgotny murzynek, oraz puszysty sernik, polany polewą i posypany wiórkami kokosowymi. I to co najciekawsze nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać, czy ser będzie układać się równo na ciemnym cieście, czy powstaną fale, a może jeszcze w inny sposób…
Użytkownik RAROSSA
w dniu 05.11.2013 17:17 opublikował przepis:
Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową, złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 31.10.2013 17:24 opublikował przepis:
Inna wersja klasycznej szarlotki dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem,jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej i do tego bita śmietana posypana cynamonem
Użytkownik RAROSSA
w dniu 09.10.2013 09:59 opublikował przepis:
Sezon na gruszki w pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie w domu, postanowiłam naprawić ten błąd. Upiekłam kruche ciasto z budyniem i gruszkami w karmelu.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 08.10.2013 15:07 opublikował przepis:
Przysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i to co najlepsze w tym torcie to rewelacyjny rozpływający się w ustach krem na bazie mleka skondensowanego, które uwielbiam szczególnie z tubki, i właśnie takie użyłam do kremu.
Użytkownik RAROSSA
w dniu 06.10.2013 12:08 opublikował przepis:
Inna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości przyprószona cynamonem. Rewelacyjnie komponuje się tu kwaśna masa jabłkowa z delikatną bitą śmietaną.