tort-urodzinowy

RAROSSA

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik RAROSSA w dniu 02.02.2022 07:45 opublikował przepis:

TORT URODZINOWY

Tort urodzinowy w odcieniach złota, z krem z bitej śmietany oraz z dodatkiem kremu jagodowego
Użytkownik RAROSSA w dniu 16.03.2019 20:53 opublikował przepis:

NUMBER CAKE

Number Cake podbija serca wszystkich łasuchów, staje się pyszną ,,atrakcją,, wszelkich uroczystości. Niezależne od tego którego kraju przeglądam blog zawsze można natrafić na tort w kształcie cyfry lub liczbę. Prezentują sie niezwykle delikatnie, uroczo aż szkoda je jeść ;). Przygotowywane są na bazie uniwersalnego ciasta kruchego, zdobionego np. kremem budyniowym lub bitą śmietaną, na której układa się świeże owoce, makaroniki i inne ciasteczka.
Użytkownik RAROSSA w dniu 22.08.2016 11:31 opublikował przepis:

SMERFNE CIASTO

Puszysty biszkopt oraz dwie warstwy bitej śmietany z dodatkiem cukierków Ice, oraz galaretki niebieskiej. Zachwyca smakiem jaki i piękną pastelową barwą.
Użytkownik RAROSSA w dniu 30.06.2015 17:42 skomentował:

ZEBRA TRUSKAWKOWA NA ZIMNO

Użytkownik RAROSSA w dniu 28.06.2015 10:38 opublikował przepis:

ZEBRA TRUSKAWKOWA NA ZIMNO

Nieskromnie powiem że sernik ten jest przepyszny i rewelacyjnie się prezentuje.
Użytkownik RAROSSA w dniu 04.06.2014 07:35 skomentował:

TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY

Użytkownik RAROSSA w dniu 01.06.2014 08:56 opublikował przepis:

TORCIK TRUSKAWKOWO LIMONKOWY

Torcik na zimno obłędnie pachnący truskawkami, przełamany orzeźwiającym smakiem limonek
Użytkownik RAROSSA w dniu 23.01.2014 09:27 opublikował przepis:

OPONKI SEROWE

Złociste oponki i kulki 2w1 :). Delikatnie chrupiące a zarazem puszyste w środku rozpływające się w ustach ciastka o delikatnym smaku sera.
Użytkownik RAROSSA w dniu 23.12.2013 14:17 opublikował przepis:

SERNIK Z MAKIEM

Ulubiony sernik mojej mamy, w cukierni w której swego czasu mama go kupowała nazywał się Sernik Kapitański.Zastanawiam się skąd ta nazwa, w internecie co prawda można spotkać się z sernikiem o tej nazwie, ale ciasta te są bez maku i znacznie różnią się od tego który ja pamiętam z dzieciństwa
Użytkownik RAROSSA w dniu 12.12.2013 19:18 opublikował przepis:

CHATKA Z PIERNIKA

Moja pierwsza chatka, trochę J jej brakuje do ideału ale praktyka czyni mistrza, następne będą ładniejsze.Przepis z tej strony http://babeczka.zuzka.pl/2013/12/piernikowa-chatka/
Użytkownik RAROSSA w dniu 23.11.2013 18:38 opublikował przepis:

PIERNICZKI SIOSTRY ANIELI

Pierniczki, które nie wymagają leżakowania, gotowe do jedzenia zaraz po upieczeniu, lekko kruche delikatnie pachnące przyprawami korzennymi. Ja pominęłam kakao przez co moje pierniczki są nieco jaśniejsze od tych, które proponuje siostra Aniela.
Użytkownik RAROSSA w dniu 13.11.2013 19:43 skomentował:

KRUCHE CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ

Użytkownik RAROSSA w dniu 13.11.2013 09:28 opublikował przepis:

KRUCHE CIASTO BUDYNIOWO JABŁKOWE POD BEZĄ

Ciasto z kremowym budyniem rozpływającymi się jabłkami oraz chrupiącą bezą
Użytkownik RAROSSA w dniu 13.11.2013 09:18 skomentował:

IZAURA

Użytkownik RAROSSA w dniu 10.11.2013 19:09 opublikował przepis:

IZAURA

Wilgotny murzynek, oraz puszysty sernik, polany polewą i posypany wiórkami kokosowymi. I to co najciekawsze nigdy nie wiadomo jak będzie wyglądać, czy ser będzie układać się równo na ciemnym cieście, czy powstaną fale, a może jeszcze w inny sposób…
Użytkownik RAROSSA w dniu 05.11.2013 17:17 opublikował przepis:

CIASTO RAZOWE Z JABŁKAMI

Miękkie wilgotne ciasto z mąki razowej, i jabłkami posypanymi cynamonem idealne ciasto na jesienne wieczory.
Użytkownik RAROSSA w dniu 03.11.2013 17:28 opublikował przepis:

CYTRYNOWO KOKOSOWY SERNIK NA ZIMNO

Aromatyczny korzenny spód z pierniczków, idealnie komponuje się z orzeźwiającą masą cytrynową, złagodzony serkiem mascarpone z dodatkiem likieru koksowego. Po prostu rozpływa się w ustach.
Użytkownik RAROSSA w dniu 31.10.2013 17:24 opublikował przepis:

SZARLOTKANA ZIMNO

Inna wersja klasycznej szarlotki dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem,jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej i do tego bita śmietana posypana cynamonem
Użytkownik RAROSSA w dniu 09.10.2013 09:59 opublikował przepis:

CIASTO Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI

Sezon na gruszki w pełni więc i okazji do przyrządzania smakołyków z tymi owocami nie brakuje, a że ciasta z gruszkami jeszcze nie było u mnie w domu, postanowiłam naprawić ten błąd. Upiekłam kruche ciasto z budyniem i gruszkami w karmelu.
Użytkownik RAROSSA w dniu 08.10.2013 15:07 opublikował przepis:

Sękacz

Domowa wersja sękacza, równie smaczny jak ten oryginalny, odrobinę pracochłonny ale smak rekompensuje czas oczekiwania
Użytkownik RAROSSA w dniu 07.10.2013 11:54 skomentował:

TORT PRAGA

Użytkownik RAROSSA w dniu 06.10.2013 13:47 opublikował przepis:

CIASTO Z BUDYNIEM I MALINAMI WEDŁUG SIOSTRY ANIELI

Bardzo proste szybkie oraz uniwersalne ciasto kruche, z budyniem i owocami
Użytkownik RAROSSA w dniu 06.10.2013 12:15 opublikował przepis:

TORT PRAGA

Przysmak mający swe korzenie w Rosji receptury Czeskiego cukiernika Tort Praga. Pyszne wilgotne ciasto kakaowe, i to co najlepsze w tym torcie to rewelacyjny rozpływający się w ustach krem na bazie mleka skondensowanego, które uwielbiam szczególnie z tubki, i właśnie takie użyłam do kremu.
Użytkownik RAROSSA w dniu 06.10.2013 12:08 opublikował przepis:

SZARLOTKA NA ZIMNO

Inna wersja klasycznej szarlotki, dla łasuchów lubiących wyraźne smaki. Kruche ciasto zastąpione delikatnym biszkoptem, jabłka z dodatkiem galaretki cytrynowej, i do tego bita śmietana a całości przyprószona cynamonem. Rewelacyjnie komponuje się tu kwaśna masa jabłkowa z delikatną bitą śmietaną.

To może cię zainteresować