Cytrynowe dzwonki z łososia z chrupiącymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Dzwonki z łososia umyć, osuszyć. Przyprawić solą, pieprzem cytrynowym, mieszanką ziół i polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na pół godziny.
2.2. Cukinii i pomidorki umyć i pokroić w półplasterki. Warzywa podsmażyć na patelni na rozgrzanym maśle klarowanym ( 1 łyżka ). Gdy warzywa będą pół miękkie, przyprawić solą i pieprzem. Fasolkę szparagową ugotować al dente w niewielkiej ilości posolonej wody.
3.3. Rybę wyłożyć na rozgrzaną patelnie z masłem klarowanym ( 1 łyżka ). Smażyć z jednej i z drugiej strony po 10 min. Usmażony łosoś wyłożyć na talerz. Podawać ze smażonymi warzywami i ugotowana fasolką szparagową. Udekorować plasterkiem z cytryny.
Komentarze