Cynamonowy schab z puree kalafiorowymi i papryką

0 (0 ocen)

Dziś same rolady u mnie:) najpierw na słodko a teraz wytrawnie, serdecznie zapraszam:)

Składniki:

  • 1 kotlet schabowy
    90 g kalafiora
    90 ml białego wina
    1 łyżka masła
    1 pasek czerwonej papryki o szerokości około 2 cm
    1 pasek żółtej papyki
    1 łyżka szczypiorku
    ¼ łyżeczki cynamonu mielonego
    Sól, pieprz
    ½ łyżeczki majeranku suszonego
    1 jajko
    Bulka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cynamonowy schab z puree kalafiorowymi i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kalafior podsmażyć na maśle 1. Kalafior umyć, osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni roztopić masło. Dodać kalafior i lekko podsmażyć.
  • dodać wino 2. Wlać wino, przykryć pokrywką i dusić do miękkości. Kontrolować ilość płynu na patelni a w razie potrzeby dodać odrobinę wody. Miękkie warzywo ostudzić a następnie zblendować. Dodać posiekany szczypiorek oraz sól i pieprz, wymieszać.
  • mięso przyprawić 3. Mięso umyć, osuszyć i rozbić. Doprawić solą, pieprzem, cynamonem oraz majerankiem. Na płacie rozsmarować puree z kalafiora.
  • położyć farsz 4. Na jednym z końców ułożyć paski papryki ( nałożyć jedną na drugą) i zwinąć w roladkę. Panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Smażyć na pół głębokim oleju często obracając aby nie przypaliło się. Przed podaniem położyć na chwilę na ręcznik papierowy. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Kalafior Papryka Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować