Cynamonowy drożdżowiec z mandarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mandarynki obierz ze skóry. Podziel na cząstki i zsyp 3 łyżkami cukru. Odstaw na 10 min. Całość podsmaż na patelni przez ok 7 min
2.Kruszonka: Wszystkie składniki kruszonki wymieszaj ze sobą
3.Ciasto:
Drożdże rozkrusz do miski. Dodaj resztę składników. Zamieszaj 3 razy drewnianą łyżką.(składniki nie mają być połączone!)
4.Ciasto przykryj ściereczką i odstaw na 4-5 godzin w ciepłe miejsce
5.Po tym czasie dodaj cynamon .ciasto zagniataj przez ok 30 min. Ciasto będzie lekko płynne
6.Ciasto wylej na wysmarowaną margaryna formę i wysypaną bułką tartą. Na ciasto ułóż cząstki mandarynki ( przyciśnij je do ciasta)
Całośc posyp kruszonką
Komentarze